Beykoz Belediyesi tarafından AFAD gönüllüleri için istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda gönüllülerle fikir alışverişinde bulunuldu, afet hazırlıklarına yönelik öneri ve talepler değerlendirildi.

Toplantıya Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcıları Yakup Özbek, Tacettin Aksu, Salim Öztürk, Destek Hizmetleri Müdürü Murat Gedik, Beykoz Belediyesi Sivil Savunma ve Güvenlik Bürosu Şefi Adnan Pistofoğlu ve ilçedeki AFAD gönüllüleri iştirak etti.

Beykoz Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Sivil Savunma ve Güvenlik Şefliği tarafından yapılan toplantıda ilçe sakinlerinin afetlere hazırlanması, afet gönüllü sayısını artırılması ve afetlerde ileri teknolojilerin kullanımı ve eğitim çalışmaları görüşüldü. Ayrıca her mahallede 50 afet gönüllüsü oluşturularak, 45 mahallede toplam 2250 kişiye Temel Arama Kurtarma Eğitimi, Yangın Güvenlik Eğitimi ve İlk yardım eğitimi verileceği ifade edildi.

Başkan Yücel Çelikbilek: “Hedefimiz en az 2500 afet gönüllüsüne ulaşmak”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Afetin ne zaman geleceğini bilemeyiz. Uzmanlar, büyük İstanbul depreminin geleceğini söylüyorlar. Yarın olmayacağının garantisi yok. Öyleyse bizim günü belli olmayan olay için şimdiden hazırlık yapmamız gerekir. Beykoz Belediyesi olarak çalışan personelimiz dahil tüm gönüllülerimizi afetlere hazırlamak için eğitimler vereceğiz. Hedefimiz en az 2500 afet gönüllüsüne ulaşmak. Sizlerin bir görevi de her kesimden insanımızı bu gönüllülük işine yönlendirmenizdir. Bu işin için de can kurtarmak var. Bir canı kurtarmak dünyaya değerdir. Gönüllülerimizin sayısını çoğaltmak lazım. İnsanları afete ne kadar hazırlarsak, o kadar canın kurtulmasına vesile oluruz. Bütün gönüllülerimize katkıları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Yardımcısı Yakup Özbek: “Afetlere Karşı Farkındalık İçin Buradayız”

Başkan Yardımcısı Yakup Özbek: “Bugün farkındalık için buradayız. Ülkemiz deprem kuşağında olduğu için potansiyel risk altındadır. Bu riske karşı kamu kuruluşlarımız, belediyemiz tedbir almaktadır. Gönüllüler yerel güçlerin yetmediği noktalarda devreye girecek mekanizmalardır. Afet risklerine karşı halkın desteğinin olması da bir güçtür. Mahallelerimizde gönüllülerimiz var. Ancak ailemizde ve çevremize de bunu yayalım. Ve inşallah yaşamayız ama her daim afetlere hazır olalım.” şeklinde konuştu.

Arama kurtarma ekibi hakkında bilgi veren Beykoz Belediyesi Sivil Savunma ve Güvenlik Şefi Adnan Pistofoğlu, belediye bünyesinde Sivil Savunma Birimi’ni kurduklarını ve uygulamalı eğitimler verdiklerini belirterek, afetlerde karşılaşılabilecek tehlikeler, riskler ve alınabilecek önlemler hakkında konuştu.

Afet gönüllüsü olmak ve bilgi almak için afetgonulluleri@beykoz.bel.tr adresine başvuru yapılabilir.