Başkan Çelikbilek'ten 3 Yıllık Hizmet Mesajı

14.04.2017
Kıymetli Beykozlular, Hepinizi en derin sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyor, sizlerin mutlu yaşadığı bir ilçeyi tesis, nesillerimizin huzur, sağlık ve esenlik dolu olduğu bir Beykoz için hizmetinizde olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

Görevde olduğumuz süre boyunca sizlerden aldığımız şevk ve güçle ilçemizin vizyonunu geliştirecek ve ilçemizi güçlendirecek birbirinden kıymetli yatırımları hayata geçirmenin haklı kıvancını ve mutluluğunu yaşadık.

İstanbul’un en nadide köşesi Beykoz, mülkiyet, eğitim, alt yapı, çevre, sağlık, spor, kültür-sanat alanlarında yaptığımız hizmet ve yatırımlarla yakaladığı ivmeyle geleceğin en yaşanılabilir ilçesi olarak gözlerin çevrildiği bir yer olarak değer buluyor.

İmar ve mülkiyeti çözüme kavuşturmak için harcadığımız gayret ve çabalar ilçe sakinlerimizin tapularına kavuşmasıyla mutlu sona erdi. Bu alandaki çalışmalarımızla 125 bin ilçe sakini rahat bir nefes alırken, vatandaşlarımızın haklarını ve ilçemizin menfaatlerini gözeterek hazırladığımız planların etap etap hayata geçmesiyle depreme dayanıklı, güvenli binalarda yaşam ve kentsel yenilenme başlayacak.

Eğitimde başarı ve kalitenin artması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Kuruluşlarına verdiğimiz destekle ilçemizde 4 üniversitede eğitim başladı. Beykoz çok yakında binlerce öğrenciye kucak açan bir üniversite kenti olarak adını duyuracak.

İstanbul’un akciğeri olan ilçemizde doğayı yaşatan prestij parklar, Paşamandıra Meyve Bahçesi ve Hobi Bahçesi’ni ilçemize kazandırdık. Karlıtepe Mesire alanı, Alibahadır Okçuluk Merkezi ve yeni mesire alanlarıyla tüm İstanbul’dan ziyaretçileri ilçemizde ağırlamaya devam edeceğiz.

Beykoz’un sahip olduğu değerlerinden güç alan, bugününü ve geleceğini inşa eden yatırımların izlerini ilçenin her köşesinde görebilirsiniz. Hayatı kolaylaştıran ve kent dokusunu güzelleştiren meydanlar, prestij caddeler, yollar, merdivenli sokaklar, hizmet binaları, spor sahaları, köprüler ilçenin dört bir yanında hayat buluyor. Ulaşım demek medeniyet demektir. Vatandaşlarımızın hayatı yakalaması, hızlı ve konforlu ulaşımı için yeni hatlar kazandırdık. Yeni yollar, geniş ferah caddeler açtık.

Muhterem Hemşehrilerim,

Temiz ve sürdürülebilir çevre için AB standartlarında modern hizmet anlayışıyla çalışıyor, gelecek nesillere tertemiz bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Türkiye’de bir ilk olarak başlattığımız atık getirme merkezleriyle temiz çevreyi teminat altına aldık. Başlattığımız “Topraktan Toprağa” dönüşümle doğadan gelen organik atıkları kompost olarak yine doğaya armağan ediyoruz.

Medeniyetler kenti Beykoz’un tarih ve kültür mirasına sahip çıkarak ecdat yadigârı eserleri restore ediyor ve bir bir ilçeye kazandırıyoruz. Küçüksu Mihrişah Valide Sultan Camisi, Ubeydullah Tekkesi, Safiye Sultan Çeşmesi, Onçeşmeler (İshak Ağa) Çeşmesi yeniden hayat buldu. Akbaba Canfeda Hatun Camisi, Beykoz Merkez Mehmet Akif Kültür Merkezi, Şeyh Ethem Efendi Tekkesi’nde ise yenileme çalışmaları sürüyor.

Hayata geçen yatırımlarımızla, ilçemizin kalıcı eser hazinesini genişletmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kanlıca-Çubuklu Sahil Yolu, AB Standartlarında Göksu Kapalı Pazar Yeri, Göksu 15 Temmuz Gaziler Köprüsü, Elmalı Necip Fazıl İlkokulu, İyilik Dolu Alışveriş Sosyal Market, Yenimahalle Şehit Şerife Bacı Hizmet Binası, Baruthane Parkı, Soğuksu Spor Kulübü Tesisleri, Orhan Veli Kanık Parkı, Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı (Elmalı Kent Ormanı), Riva Köprüsü, Karlıtepe Mesire Alanı her birine ayrı ayrı emek verdiğimiz, ilçemizin göz bebeği örnek hizmetlerimizden bazılarıdır.

Şüphesiz ki çalışmalarımızda sizin güveniniz ve desteğinizden ilham ve güç aldık. İlçemizin kazandığı yükseliş ve gelişme ivmesinin sürmesi için sizlerden gelecek olumlu destek hayati önem arzetmektedir. Beykoz’un sorunlarını iyi biliyor, hizmet ve projelerimizi sizlerle buluşturmamıza engel olan bürokratik süreçleri sonlandırmaya gayret ediyoruz. İlçemizin parlak istikbali, yine bize vereceğiniz destekle mümkündür.

Saygılarımla,

Yücel Çelikbilek