Beykoz Camı Riva’da Turizmle Buluşuyor

27.07.2017
İstanbul’un yakın turistik noktalarından Riva’da iki yüz yıllık Beykoz Camcılığını turizmle buluşturacak “Riva Cam Sanat Merkezi” açılıyor.

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve İSTKA desteğiyle hayata geçen “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Turizme Kazandırma Projesi” kapsamında kurulan merkezde el işi üretim yapacak ve ilçenin camcılık mirasını geleceğe aktaracak ustalar yetiştirilecek.

Riva’da eğitim, tanıtım ve satış faaliyetlerinin yapılacağı mekân Anadolukavağı ve Polonezköy’ün ardından kurulan 3. merkez olarak hizmet verecek.

İlçeye gelen turistlerin cam yapımını aşama aşama izleyebileceği merkezde boncuk yapımı, boş boru üfleme, füzyon dallarında eğitimler verecek. Buradaki eğitimlere katılan kursiyerler eserlerini showroomda sergileyip gelir elde edebilecek.

Merkezde ilk olarak 30 kursiyere füzyon, boş boru üflemeciliği ve cam boncuk alanlarında 100 saatlik eğitim verildi. Ayrıca 19 usta sertifika sahibi yapıldı.

Ustalar tarafından sıcak cam ve boncuk yapımının gösterileceği açılışımıza siz değerli basın mensuplarımızın da katılımını bekleriz.

Tarih: 28. 07. 2017 Cuma

Saat: 11.00

Yer: Riva Merkez (Riva Kalesi Bitişiği)