Beykoz Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi Açıldı

04.05.2016
Beykoz Devlet Hastanesi Çocuk Acil Ünitesi hizmete girdi.

İsmail Özseçkin Vakfı, (ÖSEV) tarafından, 2014 yılında vefat eden vakfın kurucu başkanı Dr. Özer Odabaşı anısına yaptırılan yeni ünite çocuk acil servisi alanında ilçedeki önemli bir açığı kapatacak.

Paşabahçe binasında kurulan servisin açılışına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kemal Memişoğlu, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Yavuz Baştuğ, hastane yönetici ve Başhekimi Op. Dr. Süleyman Erdoğdu, Dr. Özer Odabaşı’nın annesi Saliha Odabaşı,  eşi Doç. Dr. Fatma Odabaşı, hastane personeli ve ilçe sakinleri katıldı.

Vakfın kurucusu Dr. Özer Odabaşı’nı hayırla yad eden Başkan Yücel Çelikbilek “Kardeşim diye hitap ettiğim Dr. Özer Odabaşı iyi bir insan ve arkadaştı. Allah kendisine rahmet eylesin. İyi hizmetlerin çoğalmasında hayırseverlerin katkısı çok önemli. İlçemize bu servisi kazandıran vakfımız kutluyorum.  Sağlık alanında ülkemiz modern hizmetlerle tanıştı. 20 kişilik koğuşlardan bir iki kişilik odaları görünce insan nasıl gurur duymaz ki?” dedi.

Beykoz Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Süleyman Erdoğdu ise  “Çocuk acil ünitesinin normal acil servisten ayrı bir alanda olmasının çok önemli. Çocuklar diğer acil servislerde yaşanan vakaları görerek olumsuz etkilenmemeli. Biz de ÖSEV’in destekleriyle çocuk acil ünitesini ayrı bir alana kurduk. Vakfımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Süleyman Erdoğdu ÖSEV yöneticisi Doç. Dr. Fatma Odabaşı’na çiçek verip Beykoz halkı adına teşekkür etti.

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek, Beykoz’un acil, kadın doğum ve çocuk alanında eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını belirterek, Beykoz Devlet Hastanesi’ne,  Süleyman Erdoğdu’ya ve ÖSEV’ e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Özer Odabaşı’nı ailesiyle birlikte açılış kurdelesini keserek,  açılışı yapılan acil servis ünitesini gezdi ve Başhekim Erdoğdu’dan bilgi aldılar.