İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş. tarafından köprülerdeki trafiğe alternatif olarak İstinye-Çubuklu arasında tasarlanan arabalı vapur ve yolcu taşımacılığında deneme seferleri başladı.

İstanbul trafiğine önemli bir katkı sağlayacak İstinye - Çubuklu arabalı vapur hattının ücretleri ise otomobiller 7 diğer araçlar 15 TL olarak belirlendi. Yeni açılan hatla Avrupa-Asya arasındaki ulaşım 8 dakikaya indi.

'Aşiyan' ve 'Erguvan' isimli arabalı vapurlar, dalgasız ve yumuşak yanaşma özelliğinde tasarlandı. Aşiyan Gemisi, 65 otomobil, 250 yaya yolcu kapasiteliyken, Erguvan Gemisi 65 otomobil, 434 yaya yolcu kapasiteli.

İlk etapta iki arabalı vapur ile hizmet verecek hatta, yılda 40 bin seferle 1 milyon 700 bin araç, 2,5 milyon yolcu taşınması hedefleniyor.

Yeni hat sayesinde günde 5.000 aracın köprü trafiğinden çekilmesi planlanıyor. Bu sayede, zaman ve yakıtta önemli ölçüde tasarruf sağlanırken, karbondioksit salınımında da azalma gerçekleşecek.

Başkan Çelikbilek, “İstinye-Çubuklu hattıyla İstanbul trafiği rahat nefes alacak”
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstinye-Çubuklu hattıyla ilçemizin deniz taşımacılığında tüm İstanbul adına lokomotif vazifesi göreceğinin altını çizerek: “İstinye-Çubuklu hattıyla İstanbul trafiği rahat nefes alacak ve Boğaz’ın iki yakası arasındaki yolculuk 7-8 dakikaya inecek. Sahil şeridimize yapılan yürüyüş yoluyla birlikte ilçemize değer katacak proje için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyor, yeni hattın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.