Mevlana ve Hoşgörünün Şehri Konya’ya Kültür Gezileri Başladı

14.11.2017
Beykoz Belediyesi’nin kültür gezileri kapsamında düzenlediği Konya Gezileri başladı. 13 Kasım- 5 Aralık tarihleri arasında yapılacak gezilerde 4 bin 500 ilçe sakini hoşgörü ve maneviyat şehri Konya’nın eşsiz tarih, kültür ve medeniyet hazinesine tanıklık edecek.

Bugüne kadar başta Çanakkale ve Şehitlikler olmak üzere, Edirne, Bursa ve Safranbolu’ya düzenlediği kültür, tarih ve vefa gezilerine binlerce ilçe sakininin katıldığı Beykoz Belediyesi, telep üzerine Konya'yı yeniden ziyaret programına aldı.

Medeniyetimizin simge şehirlerinden Konya’ya ilk sefer 13 Kasım akşamı yapıldı. Beykoz'dan gezi süresince şehre her gün 3 otobüs hareket edecek.

Rehberler eşliğinde yapılan gezi programında ilçe sakinleri Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese, Alâeddin Camii ve Tepesi, Şems-i Tebriz’i Makamı, Sultan Selim Camii, Üçler Mezarlığı, Şehitlik, Mina, Mevlana Türbesi ve Müzesi, Ateşbaz Veli Türbesi, Meram, Tavus Baba Türbesi ve Ak Yokuş’u ziyaret etme fırsatı buluyor.

Ziyaret noktalarında şehrin tarihi ve gelişimi hakkında bilgi alan ilçe sakinleri Mevlana’nın manevi iklimine de yakından tanıklık ediyor.

Beykoz Belediyesi geziye iştirak eden ilçe sakinlerine sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemeği de ikram ediyor.