Mevsim Geçişlerinde Beslenme Önerileri

16.03.2017
Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği, “Mevsim Geçişlerinde Beslenme” konulu konferansta, Fitoterapi Uzmanı Arzu Gökmen Yamanel, katılımcılara bu dönemi sağlıklı geçirmeleri için çeşitli önerilerde bulundu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapılan programda, hava sıcaklıklarının ani değişiklikler gösterdiği geçiş dönemlerinde özellikle enerji veren gıdaların ve C vitamini yönünden zengin besinlerin bolca tüketilmesi tavsiye edildi.

Arzu Gökmen Yamanel: “Bağışıklık Sistemine Dikkat Etmek Gerekir”

Doğal beslenmenin, sebze ve meyveden zengin beslenmenin bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için çok önemli olduğunu belirten Arzu Gökmen Yamanel: “Bağışıklık sistemi ile alerjik hastalıklar arasında güçlü bir bağ vardır. İnsan vücudunda bağışıklık sistemi alerjiye neden olabilir. Mikroplarla mücadele eden bağışıklık sistemi zayıflarsa alerjik hastalıklar ortaya çıkar. Bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekir.” dedi.

Geçiş dönemi için beslenme önerilerinde de bulunan  Yamanel: “Özellikle vücut direncini arttıran ve C vitamini yönünden zengin olan yeşil yapraklı sebzeler, portakal, greyfurt gibi meyveler tercih edilmeli. A, C, E vitaminlerini de almayı unutmamalıdır. Selenyum, elma sirkesi, balık, balık yağı ve D vitamini takviyesi yapılmalıdır. Su içmek, az az sık sık yemek, düzenli yürüyüş yapmak önemlidir.  Çay olarak hazma yardımcı ve metabolizma hızlandırıcı beyaz çay, adaçayı ve melisa, doygunluk hissi için elma sirkesini bol su ile tüketin.” şeklinde konuştu.