Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin ve göreve başlama töreni için ülkemizde bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Beykoz’a gelerek hayranı olduğu Diriliş Ertuğrul dizisinin setini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan yemin ve göreve başlama töreninin ardından Beykoz’a gelen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro çekimleri Riva’da yapılan Diriliş Ertuğrul’un setini ziyaret etti.

Beykoz’a deniz yoluyla gelen ve ilçede Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk tarafından karşılanan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, eşi Cilia Flores ve beraberindeki 6 bakanla birlikte kendi kullandığı araçla Riva’ya geçti.

Burada dizideki “Alp” karakterleri tarafından at üstünde karşılanan konuk devlet başkanı Maduro dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ ve yönetmeni Metin Günay'dan  dizi ve set çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Demir dövdü

Kendisini karşılayan oyunculara dizideki adlarıyla hitap eden ve onlarla şakalaşan Maduro, platodaki demirci bölümünde demir dövdü.

Maduro daha sonra beraberindekilerle birlikte Ertuğrul Bey'in çadırına geçti, burada kafasına börk takarak, ekiple bir süre sohbet etti ve ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Ziyaretinde kendisinde hatıra olarak bir de kılıç hediye edildi.