Değerli Beykozlular,
29 Mart 2009 Yerel Yönetimler Seçimlerinin ardından üç yılı geride bıraktık.
Üç yıl once sizlerle biraraya geldiğimizde, seçim çalışmalarımız kapsamında yaptığımız toplantılarımızda bazı sözler vermiştik. Bugün dönüp baktığımızda verdiğimiz sözlerin ilerisinde olduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim.
Beykozlu kardeşlerimizin yaşam standartını yükseltme ve ilçemizin güzelliklerini koruyarak daha ileriye taşımak için sürdürdüğümüz çalışmalarda asla günübirlik düşünmedik, günübirlik siyaset asla yapmadık. Bütün zorluklara rağmen hep kalıcı eserler bırakmaya çalıştık.
Bunun için ilçenin her köşesine tüm gücümüzle ulaşmaya ve her noktasına hizmet götürmeye gayret ettik. Belediye hizmet binasının yanı sıra, Kavacık ve Tokatköy Hizmet binalarını hizmete açtık.
Mevcut iş/kültür merkezini yenileyerek, ilçe sakinlerinin kültür hizmetlerini çok yönlü alabileceği, içinde farklı sanat etkinlikleri için mekanların bulunduğu modern bir merkeze dönüştürdük. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 20 bin kitabın yer aldığı kütüphane kurduk. Muhtarlarımızın daha rahat bir ortamda vatandaşlarımıza hizmet vermesi için yeni mekanlar kazandırdık. Belediye önü, Soğuksu ve Tokatköy meydanlarına yeni çehre kazandırdık. Yıllardır çözülemeyen Paşabahçe meydanında çalışmalar hızla devam ederken, Ortaçeşme meydanının projesi ise uzun zamandır yetkili kurullardan onay bekliyor. Birçok yolu genişleterek yaya ve araç trafiğini rahatlattık. Yeni aile sağlık merkezleri, yeni merdivenli yollar, yeni parklar, yaya geçitleri kazandırdık. Sağlık otobüsümüz mahalle mahalle gezerek, binlerce vatandaşımıza sağlık taraması hizmetinde bulundu. Yine Bilgili Hanım otobüslerimiz de yüzlerce hanıma bilgisayar eğitimi verdi. Sayın Kaymakamımızın gayret ve destekleriyle yeni okul alanları oluşturduk, yeni okullar kazandırdık.
Tüm gayretimiz, derdimiz ilçemizde yaşayan 250 bin insanımıza daha fazla hizmet götürmektir. İlçemize ve vatandaşlarımıza ne sunabiliriz, onların sıkıntılarını nasıl giderebiliriz, ilçemizi daha ileri noktaya nasıl taşıyabiliriz? Bunun gayreti içerisindeyiz. Maalesef az imkanla çok iş yapmaya çalışıyoruz. Şile’den sonra geliri en az arazisi en geniş olan bir ilçeyiz. Hizmet bizde diğer ilçelere gore daha pahalı. Ama bu zor şartlara rağmen, her mahallemize, her köyümüze hizmet ulaştırıyoruz.
Milletvekillerimiz, Kaymakamımız, AK Parti İlçe Başkanımız ve bizlerin yoğun gayretleriyle, 2B konusunu her ortamda her fırsatta konuşarak, anlatarak sürekli gündemde tutarak 40-50 yıllık sorununun sonuna geldik. İnanıyorum ki, halkımızın % 80’ninin memnun olacağı bir karar çıkacak ve Beykoz rahat bir nefes alacak.
Yine ilçemizin bir dönem önemli sıkıntılarından olan sokak hayvanları ile ilgili ciddi mücadele ettik.
Mücadelemizi sahiplendirme ve her eve çöp bidonu kampanyasıyla destekledik. Hayvansever vatandaşlarımızla birlikte hareket ederek bu sorunu da minimuma düşürdük. Sosyal masa birimimiz tüm ilçeyi taramadan geçirerek, gerçek muhtaç ailelere ulaşmaya çalıştı. Onlara gıda, eğitim ve ihtiyaçları doğrultusunda desteklerde bulunduk. Tokatköy’de TODEM (Toplumsal Destek Merkezi) oluşturduk. İş bulma birimimiz 2 bine yakın vatandaşımızı çeşitli firma ve fabrikalara yönlendirerek iş sahibi yaptı. Bir zamanlar sanayi kenti olan ilçemiz artık eğitim, kültür, tarih ve turizm kenti olarak anılacak. Kapanan fabrikaların en kısa zamanda modern tesislere dönüşmesi için adımlar atıldı. Bir zamanlar bir üniversite hayali kurarken, şimdi dört, beş üniversitenin yer alacağı ilçemizi konuşuyoruz.
Üç yıl boyunca hem kamu yöneticileri hem de sivil toplum kuruluşları ile her zaman karşılıklı uyum ve istişare ederek çalışmalarımıza yön verdik. Seçimden seçime görüşme anlayışını kırmak için her yıl tüm stk’larımızla biraraya geldik.
Beykoz insani değerlerin, samimiyetin, bağlılığın, yakınlığın ve komşuluk ilişkilerinin üst düzeyde yaşandığı İstanbul’un mümtaz ilçelerinden biridir. Bu değerleri ve ilçemizin doğal güzelliklerini koruyarak kültürel, sosyal etkinlikler, programlar düzenledik. Bugüne kadar her zaman vatandaşlarımıza karşı dürüst olduk. Yapamayacağımız sözü vermedik. Verdiğimiz sözü de yerine getirmek için tüm gücümüzle çalıştık. İnsanımızı kandırmak için yalan söylemedik. Kişiye gore değil halkımızın genel menfaatlerini gözeterek bugüne kadar sürdürdüğümüz temiz ve samimi siyaseti bundan sonar da devam ettireceğiz.
Değerli Hemşehrilerim,
İlçemize değer katacak projelerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Kılıçlı Film Platosu, Karlıtepe Mesire alanı, Aquapark, Küçüksu Çayırı, Hz.Yuşa Tepesi, Tarihi Kışla ve Yoros Kalesi, Modern nikah sarayı ve diğer projelerimiz tamamlanınca inanıyorum ki, Beykoz yaşam kalitesi yüksek bir ilçe olacaktır.
Bu duygularla hepinize selam ve saygılar sunarım.
Yücel Çelikbilek
Belediye Başkanı
Güncelleme Tarihi : 16.03.2012
Okunma Sayısı : 1269