“Her şey Bir Damla İle Başlar” ve Beykoz’ Meydana Çıkıyor

Beykoz Belediyesi, “Herşey Bir Damla ile Başlar” Açık Alan Sanat Çalışması ve Çevre Düzenlemesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcıları Mahmut Gülbasar, Salim Öztürk, Muharrem Kaşıtoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Spor Müdürü Bülent Küçük, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve ilçe sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

'Her şey bir damla ile başlar' temalı Beykoz–Kavacık Meydanı’nda bulunan ilçenin çehresine değer katacak eser, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in talimatıyla, Heykeltraş Reyhan Çezik tarafından yapıldı. Sanatsal eser, Avrupa Yakası’ndan Beykoz’un ilk giriş noktası olan Kavacık Kavşağı Meydanı’nda bulunuyor.

Asıl vurgu, soyut ‘b’ harfini hissettiren  masif mermer  heykel ve camın ilk çalışma formu olan damla fıskadır. Kompozisyon  didaktik ‘e y k o z’ mermer harf heykelleriyle   bütünleşmiştir. Fıskadan akan cam damlalar  yere düşer ve yayılarak hareler oluşturur. Ve Herşey Bir Damla İle Başlar Beykoz'da.

Simgesel bir nitelik taşıyan tasarımın mermer harf heykellerinin yerleştirilmesinin ardından tüm alt yapı çalışmaları ve çevre düzenlemelerini kısa sürede gerçekleştirildi.Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in talimatıyla, Heykeltraş Reyhan Çezik tarafından yapılan sanatsal eser, camın Beykoz’da doğuşunu simgelemesi, kültürel belleğin  anlamlandırılması ve Beykozlulara aitlik hissi kazandırması açısından oldukça önem arzediyor.

Başkan Çelikbilek: Herkese “Hoşgeldiniz” Diyecek

Beykoz’da gelecek nesillere miras kalacak eserler kazandırdıklarını kaydeden Başkan Yücel Çelikbilek, eserin Kavacık Kavşağı’nda ilçeye giriş yapanlara adeta “Hoşgeldiniz” diyeceğini belirtti.

Sanatçılar Reyhan Çezik ve Oktay Güner ise yaptıkları açıklamada, eserin emekle ve özveriyle ortaya çıktığını, sonucunda güzel bir çalışma olduğunu belirterek, Beykoz Belediyesine cam sanatına ve sanatçılara verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.