ANASAYFA

Beykoz’da Buram Buram Ihlamur Kokan Festival

Pazar

parçalı bulutlu

29℃

Pazartesi

açık

27℃

Salı

açık

28℃

Çarşamba

açık

25℃

Perşembe

açık

25℃

HAVA DURUMU

29℃

Beykoz’da Buram Buram Ihlamur Kokan Festival
09 Ağustos 2026 Pazar

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği Ihlamur Festivali, ilçe sakinlerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Çavuşbaşı’ndan yükselen ıhlamur kokularına Ekin Uzunlar’ın sevilen şarkıları ve Beykozluların neşesi eşlik etti.

Beykoz Belediyesi, ilçenin doğal ve kültürel zenginliklerini mahallelerde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Çavuşbaşı Çiftlik Mahallesi Meydan Parkı’nda düzenlenen Ihlamur Festivali, 7’den 70’e binlerce Beykozlunun katılımıyla gerçekleşti.

Beykoz’da yetişen ıhlamurların ön plana çıktığı festivalde, 2 bin paket ıhlamur vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. 5 kilogram Beykoz ıhlamuru ise festival alanında demlenerek sıcak çay olarak ikram edildi. Parkı dolduran vatandaşlar hem Beykoz’un doğal güzelliklerinden biri olan ıhlamurun tadını çıkardı hem de yaz akşamında müzik ve eğlenceyle keyifli vakit geçirdi.

Miniklerin Neşesi ve Sahnenin En Küçük Yıldızı: Aslı Bakır

Festival alanında çocuklar için yüz boyama ve resim atölyeleri düzenlenirken, miniklerin neşesi gece boyunca festival alanına renk kattı.

Festivalin en özel anlarından biri ise Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’in mahalle ziyaretleri sırasında tanıştığı ve “Sahneye çıkmak istiyorum” diyen küçük Aslı Bakır’ın hayalinin gerçeğe dönüşmesi oldu. Ukulelesiyle sahneye çıkan Aslı, sergilediği performansla izleyenlerden büyük alkış aldı.

Başkan Vekili Gürzel Karadeniz’den Beykoz’a Selam Getirdi

Festival alanında vatandaşlarla bir araya gelen Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında; Ordu ziyaretinden Beykoz’a selam getirdiğini belirterek, “Böyle güzel bir yaz akşamında yine hep beraberiz. Kıymetli sanatçımız Ekin Bey ile çok eğleneceğiz. Ben de Ordu’dan ayağımın tozuyla gelerek sizlere Karadeniz yaylalarının mis gibi havasını ve oradaki hemşerilerimizin selamlarını getirdim. Orada Beykozlu komşularımızla beraberdik. Şimdi ise burada Beykoz’un kendi topraklarında yetişen ıhlamurunu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şifalı ıhlamurun ve bu güzel akşamın Beykoz’umuza bereket, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.” dedi.

Ekin Uzunlar’la Unutulmaz Final

Festivalin coşkusu, Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar’ın sahneye çıkmasıyla zirveye ulaştı. Meydanı dolduran Beykozlular, Uzunlar’ın sevilen şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek gece boyunca doyasıya eğlendi.

Konserin ardından Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, başarılı performansı dolayısıyla Ekin Uzunlar’a çiçek ve Beykoz’da yetişen ıhlamurdan hediye etti.